Broodje Bloemkool
Deze week een heerlijke voorstelling gezien van Steefde Jong, Sisi Boy. Over dat je mag zijn wie je bent en dat je vooral gaat
nastreven waar je goed in bent en gelukkig van wordt. Een mooi gegeven wat op
een bijzondere wijze wordt uitgewerkt. De moeite waard om te gaan zien en
ondergaan.
Deze keer gaan we het hebben over een broodje bloemkool.
Bijna eigenlijk een bloemkool die niet wil zijn wie hij eigenlijk is. Voor niet
directe bloemkool liefhebbers misschien juist daarom een recept dat zal
aanslaan. Een broodje bloemkool. Als in een spannende film hadden we deze week
al foto’s van het resultaat gepost op Facebook
en Instagram
en daar als cliffhanger geschreven dat we nu het recept beschrijven. Hierop
hebben we al leuke en geïnteresseerde reacties ontvangen.
Nodig:
1 Bloemkool
4 Blaadjes bladerdeeg (of meer bij een grotere bloemkool)
Genoeg Komijnekaas om de bloemkool te bekleden
1 Ei
Bakpapier
Verwijder de bladeren van de bloemkool. Kook de bloemkool in
zijn geheel in ca 10 minuten gaar. Haal de bloemkool uit de pan en laat hem in
een vergiet uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Voeg de bladerdeegblaadjes samen tot een bal en rol deze uit
op een met bloem bestoven aanrechtblad. Maak hem zo groot dat hij de bloemkool
geheel kan inpakken.
Bekleed de bloemkool met de komijnekaas plakken. Pak de bloemkool
met het bladerdeeg in. Breng de ingepakte bloemkool over op een bakplaat die
bekleed is met bakpapier.
Klop een ei los in een kommetje en strijk het ei over het
bladerdeeg. Zet de bakplaat in de oven en bak het broodje mooi bruin (ca. 10
minuten).
Breng het broodje bloemkool over in een schaal, naar tafel en
onder bewonderende oeh’s en ah’s aansnijden. En daarna lekker eten.
Een mooie groene of komkommersalade past hier prima bij.
Klassieker
ReplyDelete