Een Corona-hamster gerecht dat ook gewoon met verse spullen kan
Gelukkig kunnen we wel gewoon blijven bloggen vanuit ons
sociale isolement vanwege het Corona virus. We houden op deze manier misschien
nog een beetje contact met elkaar.
Door de maatregelen die in Nederland zijn genomen is onder
andere voorlopig mijn Aikido dojo gesloten. Ik kan wat oefeningen thuis doen en
kan mij nog prima vermaken met mijn andere sport, hardlopen. Heerlijk met m’n
hoofd in de zon, nu het weer langzaam steeds beter wordt. Misschien heeft dat
ook zijn uitwerking op het virus, zodat we weer snel de normale manier van
omgang kunnen oppakken.
Vorige week ook afgesproken om mijn werk voorlopig vanuit
huis te doen. Dit alles om de sociale contacten zoveel mogelijk te beperken en
zo verspreiding van het virus tegen te gaan. We gaan eens kijken wat voor
nieuwe inzichten dit allemaal gaat geven.
Je ziet deze week ook de angst bij de mensen toeslaan. Dit
heeft onder andere tot resultaat dat de schappen in de supermarkt worden geplunderd.
Mensen gaan hamsteren omdat ze het gevoel hebben dat er straks mogelijk niets
meer te krijgen is. Vandaar vandaag een recept dat te maken is met gehamsterd
voedsel. Overigens beschrijf ik gewoon verse spullen, die bijvoorbeeld prima op
de markt te verkrijgen zijn. Dus ga daar vooral je spullen halen en help zo de
marktkoopman voort te bestaan.
Een chili sin carne, bruine bonen dus met lekker veel groente
en een heerlijke guacamole.
Nodig:
200 g Kidney bonen – Uit de snelkookpan (na nachtje weken en
12 minuten koken) of uitgelekt uit blik
1 Winterpeen in kleine blokjes
2 Stengels bleekselderij fijngesneden
(na eerst met een dunschiller de nerven te hebben verwijderd)
1 Ui fijngesnipperd
1 Paprika in kleine stukjes
gesneden
Deze groenten kunnen ook worden
vervangen door een hoeveelheid mexico melange van Bonduelle uit de gehamsterde
voorraad
1 Knoflookteentje, fijn-gedrukt en -gesneden
1 Spaans pepertje fijngesneden
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
Zout en peper naar smaak
1 blikje tomatenpuree 70 g
Olijfolie om in te bakken
Voor de guacamole
1 rijpe avocado
1 bakje sour cream 125 g
1 knoflookteentje fijn geperst en gesneden
Zout en peper naar smaak
Verhit de olijfolie in de pan. Bak hierin de winterpeen en
na een korte tijd de uien, de bleekselderij en de paprika totdat de groenten
zacht zijn. Voeg de knoflook en het pepertje toe en bak even mee. Voeg ook de
tomatenpuree toe en bak mee. Voeg de kruiden (komijn, paprikapoeder, zout en
peper) toe. Voeg eventueel wat water toe wanneer het geheel te droog is. Daarna
de bonen en warm het geheel goed door.
Voor de guacamole: Verwijder ondertussen de schil en de pit uit de avocado. Pureer de avocado met de knoflook en de sour cream in de keukenmachine. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Schep de bonenprut op de borden en voeg een lekkere dot guacamole
toe.
Smakelijk.
Bijkomend voordeel: door deze maaltijd zullen de gehamsterde
wc-rollen wellicht goed gebruikt worden.
No comments:
Post a Comment