Sunday, March 15, 2020


Een Corona-hamster gerecht dat ook gewoon met verse spullen kan

Gelukkig kunnen we wel gewoon blijven bloggen vanuit ons sociale isolement vanwege het Corona virus. We houden op deze manier misschien nog een beetje contact met elkaar.
Door de maatregelen die in Nederland zijn genomen is onder andere voorlopig mijn Aikido dojo gesloten. Ik kan wat oefeningen thuis doen en kan mij nog prima vermaken met mijn andere sport, hardlopen. Heerlijk met m’n hoofd in de zon, nu het weer langzaam steeds beter wordt. Misschien heeft dat ook zijn uitwerking op het virus, zodat we weer snel de normale manier van omgang kunnen oppakken.
Vorige week ook afgesproken om mijn werk voorlopig vanuit huis te doen. Dit alles om de sociale contacten zoveel mogelijk te beperken en zo verspreiding van het virus tegen te gaan. We gaan eens kijken wat voor nieuwe inzichten dit allemaal gaat geven.
Je ziet deze week ook de angst bij de mensen toeslaan. Dit heeft onder andere tot resultaat dat de schappen in de supermarkt worden geplunderd. Mensen gaan hamsteren omdat ze het gevoel hebben dat er straks mogelijk niets meer te krijgen is. Vandaar vandaag een recept dat te maken is met gehamsterd voedsel. Overigens beschrijf ik gewoon verse spullen, die bijvoorbeeld prima op de markt te verkrijgen zijn. Dus ga daar vooral je spullen halen en help zo de marktkoopman voort te bestaan.

Een chili sin carne, bruine bonen dus met lekker veel groente en een heerlijke guacamole.

Nodig:
200 g Kidney bonen – Uit de snelkookpan (na nachtje weken en 12 minuten koken) of uitgelekt uit blik
1 Winterpeen in kleine blokjes
2 Stengels bleekselderij fijngesneden (na eerst met een dunschiller de nerven te hebben verwijderd)
1 Ui fijngesnipperd
1 Paprika in kleine stukjes gesneden

Deze groenten kunnen ook worden vervangen door een hoeveelheid mexico melange van Bonduelle uit de gehamsterde voorraad

1 Knoflookteentje, fijn-gedrukt en -gesneden
1 Spaans pepertje fijngesneden
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
Zout en peper naar smaak
1 blikje tomatenpuree 70 g
Olijfolie om in te bakken

Voor de guacamole
1 rijpe avocado
1 bakje sour cream 125 g
1 knoflookteentje fijn geperst en gesneden
Zout en peper naar smaak
Verhit de olijfolie in de pan. Bak hierin de winterpeen en na een korte tijd de uien, de bleekselderij en de paprika totdat de groenten zacht zijn. Voeg de knoflook en het pepertje toe en bak even mee. Voeg ook de tomatenpuree toe en bak mee. Voeg de kruiden (komijn, paprikapoeder, zout en peper) toe. Voeg eventueel wat water toe wanneer het geheel te droog is. Daarna de bonen en warm het geheel goed door.

Voor de guacamole: Verwijder ondertussen de schil en de pit uit de avocado. Pureer de avocado met de knoflook en de sour cream in de keukenmachine. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Schep de bonenprut op de borden en voeg een lekkere dot guacamole toe.
Smakelijk.

Bijkomend voordeel: door deze maaltijd zullen de gehamsterde wc-rollen wellicht goed gebruikt worden.

No comments:

Post a Comment