Sunday, March 1, 2020


Een lekker zooitje groente- ratatouille.

De zon piekt zo af en toe door de wolken. De regenwolken verwaaien snel door de sterke wind die er ook staat en zo af en toe is die daar dan- de zon. De dagen worden langer, ik ga met daglicht naar het werk en kom ook weer met licht thuis. Langzaam gaan we ons opmaken voor de lente. De voorjaarsklassiekers zijn weer gestart, de Omloop had het allemaal, regen, wind (waaiers) en zon.
Het gerecht waar ik altijd blij van word, waardoor de zon ook in de keuken in komt, vind ik ratatouille. Wanneer je een lekkere shot vitamine nodig hebt, is dit een ideaal recept. Het is niet alleen gezond, maar ook erg lekker.
Ik maak dit gerecht altijd in de snelkookpan. De groenten blijven hierin mooi van structuur en de smaak trekt lekker door het gehele gerecht.

Nodig
1 Aubergine, in blokjes
1 Courgette, in blokjes (eerst in de lengte in vieren en zaad verwijderen)
3-4 Vleestomaten, ontveld (inkruisen- 3 minuten in kokend water) en in blokjes gesneden
1 Rode paprika, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden
1 Ui, fijngesneden
1-2 knoflook teentje(s), fijngesneden
Takje Tijm
Handje fijngesneden platte Peterselie
1 Laurierblaadje
1 Glas rode wijn
Roomboter (op het laatst om het gerecht een beetje te binden en op smaak te brengen)
Olijfolie om in te bakken
Zout/Groentebouillon
Peper

Bak de ui glazig in de olijfolie. Voeg de knoflook en de aubergine, courgette en paprika toe. Bak alles lekker mee (ca. 10 minuten).  Voeg dan de tomaten, tijm, laurier, rode wijn en zout/groentebouillon toe. Sluit de pan af, breng op druk en kook 10 minuten. Laat van druk af, verwijder de tijm en het laurierblaadje en roer een blokje roomboter door de ratatouille. Voeg peper naar smaak toe en hierna de peterselie.
Lekker met rijst of aardappelen en een komkommersalade.
Wanneer je dit gerecht in een gewone (hapjes) pan maakt reken dan ca. 25 minuten met deksel op de pan (check of de groenten gaar zijn).
Smakelijk.


No comments:

Post a Comment